Χρυσόψαρο σε γυάλα: απλά πείτε όχι.

Το χρυσόψαρο σε γυάλα και σε μικρά δοχεία γενικότερα είναι μία εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι συνηθισμένο. Το πιθανότερο είναι ότι είχατε κι εσείς ένα, καθώς πολλοί θεωρούν το χρυσόψαρο στη γυάλα μία "εύκολη" και οικονομική λύση προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο ζώο.


Δυστυχώς όμως η γυάλα είναι το πλέον ακατάλληλο περιβάλλον για ένα χρυσόψαρο. Μάλιστα σε πολλές χώρες έχει απαγορευθεί η πώλησή τους από καταστήματα pet shop.

Τα χρυσόψαρα μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια και να μεγαλώσουν αρκετά σε μέγεθος, εφόσον βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον. Τα λάθη στη φροντίδα τους που δυστυχώς είναι πολύ συχνά είναι εκείνα που συμβάλουν στην γρήγορη απώλειά τους.


Ας δούμε μερικούς λόγους για τους οποίους η γυάλα είναι ακατάλληλη όχι μόνο για τα χρυσόψαρα, αλλά για όλα τα ψάρια.

  • Περιορισμένος χώρος Η γυάλα δεν προσφέρει τον χώρο που χρειάζονται τα ψάρια προκειμένου να μπορούν να κολυμπούν. Επίσης, επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή τους καθώς ο μικρός χώρος στον οποίο βρίσκονται δεν τους επιτρέπει να μεγαλώσουν εξωτερικά, ενώ τα εσωτερικά τους όργανα συνεχίζουν να αναπτύσσονται, γεγονός που οδηγεί στην παραμόρφωση και τελικά στον θάνατό τους.

  • Στρογγυλό σχήμα Το στρογγυλό σχήμα της γυάλας μπορεί να στρεσάρει αλλά και να αποπροσανατολίσει τα ψάρια.

  • Δεν έχουν χώρο για φίλτρο Το φίλτρο σε ένα ενυδρείο είναι απαραίτητο καθώς προσφέρει στα ψάρια καθαρό νερό και οξυγόνο για να αναπνέουν.

  • Δεν έχουν καπάκι Όλα τα ψάρια μπορούν να πηδήξουν κι εύκολα να βρεθούν έξω από μία γυάλα με δυσάρεστες συνέπειες.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε χρυσόψαρα ή άλλα ψάρια προμηθευτείτε τον σωστό εξοπλισμό και προσφέρετέ τους την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει.


Να θυμάστε ότι τα ψάρια, όπως και όλα τα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα και γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τους δείχνουμε σεβασμό και να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.


Στο Teachers Pet, το pet shop μας στην Ηλιούπολη είμαστε δίπλα σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή φροντίδα των ψαριών.

0 προβολές

TEACHERS PET

Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων

​Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32

Ηλιούπολη 163 45

Τηλέφωνο:

2112130665

E-mail:

teacherspet@hotmail.gr

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τρίτη             9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τετάρτη         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Πέμπτη          9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Παρασκευή     9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Σάββατο         9:00 π.μ.–4:00 μ.μ.

Κυριακή          Κλειστά

  • White Facebook Icon

© 2018 Teachers Pet | Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων