Τα 3 συχνότερα λάθη στην περιποίηση κατοικίδιων πουλιών

Οι φτερωτοί μας φίλοι είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη και διασκεδαστική συντροφιά. Είτε μιλάμε για πουλιά με εντυπωσιακή εμφάνιση και όμορφα χρώματα όπως οι παπαγάλοι και τα ζεμπράκια, είτε για πουλιά με μελωδικό κελάηδημα όπως τα καναρίνια, το σίγουρο είναι ότι όλα χρειάζονται σωστή και υπεύθυνη φροντίδα προκειμένου να παραμένουν υγιή και χαρούμενα.

Μέσα από την καθημερινή μας επαφή με πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων πουλιών και την πολύχρονη εμπειρία μας, συγκεντρώσαμε τα 3 συνηθέστερα λάθη που συναντάμε στην περιποίησή τους.


  • Χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα στον πάτο του κλουβιού Η σωστή καθαριότητα και η υγιεινή των κατοικίδιων πουλιών ξεκινά από το κατάλληλο υπόστρωμα που θα επιλέξετε για τον πάτο του κλουβιού. Χαρτί κουζίνας, εφημερίδα, λευκό χαρτί εκτύπωσης και άλλα παρόμοια είναι εντελώς ακατάλληλα καθώς έχουν περιορισμένη απορροφητικότητα που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ασθένειες, μυρίζουν και μπορεί να φαγωθούν από τα πουλιά με δυσάρεστες συνέπειες.

  • Μικρά ή στρογγυλά κλουβιά Η επιλογή του κλουβιού γίνεται ανάλογα με το είδος κάθε πουλιού και τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Ένα μικρό κλουβί είναι ακατάλληλο γιατί δεν επιτρέπει στο πουλί να κινηθεί ελεύθερα μέσα σε αυτό, αλλά κι επειδή δεν χωράει τα αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για την καλή του διαβίωση. Τα στρογγυλά κλουβιά είναι επίσης ακατάλληλα για τα περισσότερα πουλιά, καθώς δεν τους επιτρέπουν να οριοθετήσουν τον χώρο τους και συνήθως λόγω του σχήματός τους δεν προσφέρουν αρκετό χώρο.

  • Καθρέφτης Ο καθρέφτης δεν είναι απλά ένα ακατάλληλο αξεσουάρ για τα πουλιά, αλλά και ιδιαίτερα επιζήμιος για αυτά. Δίνει στο πουλί την ψευδή εντύπωση ύπαρξης άλλου πουλιού από το οποίο όμως δεν λαμβάνει την ανάλογη ανταπόκριση με σημαντικές ψυχολογικές συνέπειες ή ακόμη και αυξημένη επιθετικότητα.


Στο Teachers Pet, το pet shop μας στην Ηλιούπολη είμαστε δίπλα σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για όλα όσα θα κάνουν το κατοικίδιο ζωάκι σας υγιές και χαρούμενο.

46 προβολές

TEACHERS PET

Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων

​Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32

Ηλιούπολη 163 45

Τηλέφωνο:

2112130665

E-mail:

teacherspet@hotmail.gr

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τρίτη             9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τετάρτη         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Πέμπτη          9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Παρασκευή     9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Σάββατο         9:00 π.μ.–4:00 μ.μ.

Κυριακή          Κλειστά

  • White Facebook Icon

© 2018 Teachers Pet | Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων