Παιχνίδια για Κουνέλια: απαραίτητα για την καλή τους υγεία

Η παιχνιδιάρικη διάθεση είναι μία συνηθισμένη συμπεριφορά που παρατηρούμε στα κουνέλια, αλλά και σε άλλα τρωκτικά κατοικίδια ζώα όπως τα ινδικά χοιρίδια.

Τα κουνέλια εκδηλώνουν την παιχνιδιάρικη φύση τους τρέχοντας, παίζοντας με αντικείμενα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους ή ακόμα και κυνηγώντας το ένα το άλλο όταν συμβιώνουν μαζί με άλλα κουνελάκια.

Ως ιδιοκτήτες κουνελιών πρέπει να φροντίζουμε ώστε το αγαπημένο μας κατοικίδιο να έχει πάντα στη διάθεσή του παιχνίδια τα οποία όχι μόνο θα του εξασφαλίσουν ευχάριστες ώρες δημιουργικής απασχόλησης, αλλά προσφέρουν και πλήθος άλλων πλεονεκτημάτων που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική του υγεία.


Μερικές από τις θετικές επιδράσεις των παιχνιδιών στο κουνελάκι σας είναι οι εξής:

  • Μειώνονται οι πιθανότητες το κουνέλι σας να μασήσει πράγματα που δεν πρέπει όπως έπιπλα, παπούτσια, χαλιά κ.λπ. Τα παιχνίδια εκτονώνουν τις φυσικές συμπεριφορές των κουνελιών όπως είναι το μάσημα και το σκάψιμο και τα αποτρέπει από το να μασήσουν το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια ή ακόμα χειρότερα επικίνδυνα αντικείμενα όπως ηλεκτρικά καλώδια που μπορεί να αποβούν μοιραία.

  • Ενθαρρύνουν τη σωματική άσκηση που είναι απαραίτητη για την καλή του υγεία. Μην ξεχνάτε ότι το κουνελάκι σας πρέπει να περνά χρόνο εκτός κλουβιού σε καθημερινή βάση.

  • Ενισχύουν τον δεσμό σας. Το παιχνίδι με το κουνέλι σας, δυναμώνει τον μεταξύ σας δεσμό και σας επιτρέπει να μάθετε καλύτερα το ζωάκι σας παρατηρώντας τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

  • Συμβάλουν στην πρόληψη οδοντιατρικών προβλημάτων καθώς το μάσημα των παιχνιδιών προσφέρει στα κουνέλια έναν ακόμη τρόπο να τροχίσουν σωστά τα δόντια τους.

  • Μειώνουν την πιθανότητα παχυσαρκίας. Τα κουνέλια όπως όλα τα τρωκτικά έχουν μία διαρκή τάση να μασάνε. Προσφέροντάς τους παιχνίδια τα αποτρέπετε από το να καταναλώνουν συνεχώς τροφή προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτή την έμφυτη τάση τους.

Φυσικά, η επιλογή των παιχνιδιών πρέπει να γίνεται με βασικό κριτήριο την ασφάλεια του ζώου σας γι' αυτό προτιμήστε πιστοποιημένα παιχνίδια από φυσικά υλικά τα οποία θα βρείτε σε ενημερωμένα pet shop.

11 προβολές

TEACHERS PET

Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων

​Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32

Ηλιούπολη 163 45

Τηλέφωνο:

2112130665

E-mail:

teacherspet@hotmail.gr

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τρίτη             9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τετάρτη         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Πέμπτη          9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Παρασκευή     9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Σάββατο         9:00 π.μ.–4:00 μ.μ.

Κυριακή          Κλειστά

  • White Facebook Icon

© 2018 Teachers Pet | Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων