Οι γάτες τρώνε γρασίδι;

Όλοι έχουμε δει τις γάτες μας να τρώνε πρασινάδα και μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται κατά πόσο αυτή η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη.


Η κατανάλωση πρασινάδας από τις γάτες είναι συχνό φαινόμενο, καθώς πρόκειται για τροφή που μπορούν να αφομοιώσουν. Αυτή η συνήθεια της γάτας σας έχει πολλά οφέλη για την υγεία της, αρκεί να διασφαλίσουμε ότι το φυτό που τρώει είναι ασφαλές, μη τοξικό για γάτες και φυσικά, χωρίς επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε γρασίδι που απευθύνεται ειδικά σε γάτες και το οποίο μπορείτε να βρείτε στα ενημερωμένα pet shops, όπως το Teachers Pet.


Σε συνδυασμό με μία πολύ καλή ξηρά τροφή, το γρασίδι για γάτες θα προσφέρει στη γάτα σας πλήθος πλεονεκτημάτων όπως τα παρακάτω:

  • Μείωση του Κινδύνου Κατανάλωσης Τοξικού Φυτού Η γάτα σας δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα φυτά που είναι τοξικά για την ίδια και συνεπώς, άκρως επικίνδυνα κι έτσι η ανάγκη της να φάει πρασινάδα μπορεί να σας βάλει σε περιπέτειες! Προκειμένου λοιπόν να μειώσετε τον κίνδυνο η γάτα σας να φάει κάποιο τοξικό φυτό, φροντίστε να της έχετε πάντα διαθέσιμο το ειδικό γρασίδι για γάτες που είναι απόλυτα ασφαλές.

  • Καλύτερη Πέψη Ακόμα και οι γάτες που ακολουθούν μία σωστή διατροφή με καλή ξηρά τροφή μπορούν να ωφεληθούν από την κατανάλωση γρασιδιού, καθώς επιταχύνει την διαδικασία της πέψης. Εάν ωστόσο παρατηρήσετε ότι η γάτα σας τρώει υπερβολικά πολύ γρασίδι, ελέγξτε την τροφή που της δίνετε, ώστε να βεβαιωθείτε ότι της προσφέρει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ανάλογα με την ηλικία της.

  • Ευκολότερη Αποβολή Τριχόμπαλας Οι γάτες καθαρίζουν το τρίχωμά τους χρησιμοποιώντας τη γλώσσα τους κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά να δημιουργούνται στο στομάχι τους μπάλες από τις τρίχες που συσσωρεύονται εκεί. Η αποβολή της τριχόμπαλας είναι μία φυσιολογική διαδικασία για τη γάτα σας και γίνεται είτε με εμετό είτε με τα κόπρανα. Το γρασίδι είναι κάτι που βοηθά και στις δύο περιπτώσεις. Μάλιστα, η συχνή κατανάλωση γρασιδιού από τη γάτα σας όχι μόνο μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία σχηματισμού τριχόμπαλας, αλλά μπορεί ακόμα και να συμβάλει στην αποφυγή της.

  • Πηγή Φυτικών Ινών Το γρασίδι για γάτες είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών που επιδρούν θετικά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

  • Πηγή Νιασίνης και Βιταμινών Β Το γρασίδι για γάτες είναι μία εξαιρετική πηγή νιασίνης και βιταμινών Β που λειτουργούν συνδυαστικά για την ομαλή λειτουργία του νευρικού και πεπτικού συστήματος.

0 προβολές

TEACHERS PET

Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων

​Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32

Ηλιούπολη 163 45

Τηλέφωνο:

2112130665

E-mail:

teacherspet@hotmail.gr

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τρίτη             9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τετάρτη         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Πέμπτη          9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Παρασκευή     9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Σάββατο         9:00 π.μ.–3:00 μ.μ.

Κυριακή          Κλειστά

  • White Facebook Icon

© 2018 Teachers Pet | Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων