Ο σκύλος μου φοβάται τις κροτίδες, τι να κάνω;

Το βράδυ της Ανάστασης πλησιάζει και μαζί του έρχονται και οι κροτίδες που πέφτουν βροχή μετά το πρώτο "Χριστός Ανέστη".


Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιδίων και ειδικά οι ιδιοκτήτες σκύλων, περιγράφουν το βράδυ της Ανάστασης ως μία από τις χειρότερες στιγμές του χρόνου για το ζωάκι τους.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές προκειμένου να βοηθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ένα ζωάκι που φοβάται τις κροτίδες. Το άρθρο μας αναφέρεται κυρίως σε σκύλους, όμως οι περισσότερες οδηγίες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα κατοικίδια ζώα.


> Κρατήστε το κατοικίδιό σας μέσα στο σπίτι. Μην αφήνετε τον σκύλο σας στο μπαλκόνι, δεμένο ή μη, καθώς και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού του. Είναι πολύ πιθανό ένας σκύλος που βρίσκεται σε πανικό από τον έντονο θόρυβο των κροτίδων να πηδήξει από το μπαλκόνι ή ακόμα και να το σκάσει από κάποια πόρτα που έμεινε κατά λάθος ανοιχτή ενώ βρίσκεται μέσα στο σπίτι.


> Προσφέρετε άφθονη άσκηση πριν το επίμαχο βράδυ.

Η έντονη άσκηση επιτρέπει στον σκύλο να εκτονώσει την ενέργειά του και να χαλαρώσει πιο εύκολα το βράδυ της ίδιας ημέρας.


> Δημιουργήστε ένα "καταφύγιο".

Προσφέρετε στον σκύλο σας ένα μέρος στο οποίο θα μπορέσει να ησυχάσει και να νιώσει ασφαλής. Οι σκύλοι όταν στρεσάρονται χάνουν τον προσανατολισμό τους, γι' αυτό προτιμούν μικρούς, κλειστούς χώρους. Κλείστε παράθυρα και κουρτίνες στο δωμάτιο που βρίσκεται. Εάν ο σκύλος σας είναι συνηθισμένος στο crate τότε αυτό είναι μία καλή επιλογή, αλλά μην ξεχάσετε να του δώσετε και τις αγαπημένες του λιχουδιές.


> Προσφέρετε μία ευχάριστη απασχόληση.

Δώστε του το αγαπημένο του παιχνίδι, ένα kong γεμισμένο με τις αγαπημένες του λιχουδιές ή εάν έχει διάθεση μπορείτε ακόμα και να παίξετε μαζί του.


> Κρατήστε ουδέτερη στάση.

Όταν ξεκινήσουν οι κροτίδες συνεχίστε να συμπεριφέρεστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η ουδέτερη στάση μας δείχνει στον σκύλο ότι δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο. Σε καμία περίπτωση μην αρχίσετε να φωνάζετε ή να μαλώνετε τον σκύλο σας επειδή φοβάται. Επίσης, αποφύγετε τις υπερβολικές αγκαλιές καθώς θα του δώσετε το αντίθετο μήνυμα από αυτό που πρέπει.


Η ομάδα του Teachers Pet σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

4 προβολές

TEACHERS PET

Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων

​Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32

Ηλιούπολη 163 45

Τηλέφωνο:

2112130665

E-mail:

teacherspet@hotmail.gr

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τρίτη             9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τετάρτη         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Πέμπτη          9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Παρασκευή     9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Σάββατο         9:00 π.μ.–4:00 μ.μ.

Κυριακή          Κλειστά

  • White Facebook Icon

© 2018 Teachers Pet | Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων