Καλλωπισμός Σκύλων: πώς να επιλέξω το σωστό μέρος;

Ο καλλωπισμός του σκύλου σας ή αλλιώς dog grooming είναι μία απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να παραμένει υγιής και χαρούμενος.

Η επιλογή του επαγγελματία που θα αναλάβει τον καλλωπισμό του σκύλου σας είναι πολύ σημαντική, καθώς κατά μία έννοια είναι οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύεστε τον σκύλο σας.


Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέρος για τον καλλωπισμό του σκύλου σας:

1. Επιλέξτε έναν έμπειρο και σωστά εκπαιδευμένο Dog Groomer

Ένας έμπειρος και άρτια εκπαιδευμένος Dog Groomer γνωρίζει πώς να χειριστεί τον σκύλο σας ώστε να εξασφαλίσει ότι ο καλλωπισμός του θα είναι μία ευχάριστη και κυρίως, ασφαλής διαδικασία.

Επιχειρήσεις που λειτουργούν χρόνια και που έχουν σταθερούς πελάτες αποτελούν μία καλή επιλογή για τον επαγγελματικό καλλωπισμό σκύλων.

2. Επιλέξτε ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον

Ο χώρος στον οποίο θα γίνει το dog grooming, από την υποδοχή μέχρι και το κομμωτήριο πρέπει να είναι καθαρός και φιλικός προς τον σκύλο.

Η καθαριότητα ενός χώρου είναι κάτι που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς με μία πρώτη ματιά. Το ζεστό και φιλικό περιβάλλον σχετίζεται κυρίως με τη συμπεριφορά του προσωπικού στην υποδοχή του καταστήματος και φυσικά με τη στάση τους απέναντι στον σκύλο σας.

Εάν κάνουν εσάς να αισθάνεστε όμορφα και σας εμπνέουν εμπιστοσύνη τότε το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον σκύλο σας.

3. Επιλέξτε καλλωπισμό σκύλων με επαγγελματικά, κορυφαίας ποιότητας προϊόντα dog grooming

Το μπάνιο και το κούρεμα του σκύλου, αλλά και όλα όσα περιλαμβάνει το πακέτο καλλωπισμού που έχετε επιλέξει πρέπει να γίνονται με επαγγελματικά και κορυφαίας ποιότητας προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ανάγκες των σκύλων.

4. Επιλέξτε τον επαγγελματία που κάνει τις σωστές ερωτήσεις

Ένας καλός επαγγελματίας Dog Groomer θέλει να μείνετε απόλυτα ευχαριστημένος με τον καλλωπισμό του σκύλου σας. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να κατανοήσει τι ακριβώς περιμένετε από εκείνον και πώς θέλετε να δείτε τον σκύλο σας μετά το dog grooming λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σκύλου.

Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον Dog Groomer είναι:

  • η ηλικία του σκύλου σας,

  • εάν έχει ξανακάνει καλλωπισμό στο παρελθόν και ποια ήταν η συμπεριφορά του,

  • εάν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποιον πρόσφατο τραυματισμό,

  • πώς είναι ο χαρακτήρας του γενικότερα κ.λ.π.

5. Ελαχιστοποιήστε το στρες του σκύλου σας και διασφαλίστε την ασφάλεια του

Ο καλλωπισμός και η περιποίηση κατοικίδιων ζώων είναι μία διαδικασία που σίγουρα προκαλεί κάποιο στρες στον σκύλο σας όσο ιδανικά και εάν είναι τόσο η συμπεριφορά του προσωπικού όσο και το περιβάλλον στο οποίο θα βρεθεί.

Παρόλα αυτά, ένας τρόπος να μειώσετε το στρες του σκύλου σας είναι με το να παραμείνει στο κομμωτήριο σκύλων μόνο όσο χρόνο χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να προτιμήσετε επιχειρήσεις που τηρούν το πρόγραμμα των ραντεβού χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις και φυσικά, ότι κι εσείς πρέπει να φτάνετε εγκαίρως στο ραντεβού σας, αλλά και για την παραλαβή του σκύλου σας μετά το πέρας του dog grooming, ώστε να μην παρατείνετε τον χρόνο παραμονής του στο κομμωτήριο. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεται ήδη αρκετή ώρα εκεί και είναι πολύ πιθανό να έχει ανάγκη να βγει έξω για τις... φυσικές του ανάγκες!

Επίσης, εξασφαλίστε ότι ο σκύλος δεν μένει ούτε στιγμή μόνος του κατά τη διάρκεια του καλλωπισμού και ότι βρίσκεται πάντα κάποιος μαζί του.

6. Επιλέξτε επαγγελματίες που αγαπούν τα ζώα και αυτό που κάνουν

Ο καλλωπισμός σκύλων είναι μία διαδικασία που όπως ήδη αναφέραμε προϋποθέτει πείρα και κατάρτιση, αλλά κυρίως απαιτεί αγάπη και φροντίδα για τους τετράποδους φίλους μας!


Για να μάθετε για τις υπηρεσίες καλλωπισμού σκύλου που προσφέρουμε στο Teachers Pet πατήστε εδώ

5 προβολές

TEACHERS PET

Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων

​Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32

Ηλιούπολη 163 45

Τηλέφωνο:

2112130665

E-mail:

teacherspet@hotmail.gr

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τρίτη             9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τετάρτη         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Πέμπτη          9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Παρασκευή     9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Σάββατο         9:00 π.μ.–4:00 μ.μ.

Κυριακή          Κλειστά

  • White Facebook Icon

© 2018 Teachers Pet | Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων