Γιατί το καναρίνι δεν κελαηδάει;

Ένα καναρίνι που κελαηδάει καθημερινά, συνήθως είναι ένα ευτυχισμένο και υγιές πουλί.


Το κελάηδημα άλλωστε, είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καναρινιού και ο βασικότερος λόγος που πολλοί το επιλέγουν ως κατοικίδιο ζώο.

Τι συμβαίνει όμως όταν το καναρίνι μας δεν κελαηδάει;

Το ότι ένα καναρίνι σταμάτησε να κελαηδάει είναι μία ένδειξη ότι συμβαίνει κάτι το οποίο πρέπει να επιλύσουμε. Το σημαντικό είναι να το αντιληφθούμε νωρίς και να εντοπίσουμε την πραγματική αιτία που το προκαλεί.


Μερικοί από τους συνηθέστερους λόγους για τους οποίους ένα καναρίνι δεν κελαηδάει είναι οι παρακάτω:

  • Είναι θηλυκό Τα θηλυκά καναρίνια δεν κελαηδάνε. Ωστόσο, είναι πιθανό να ακούσετε κάποιο ψευτο-κελάηδισμα πριν την ενηλικίωση ή κατά την περίοδο αναπαραγωγής.

  • Είναι μικρό σε ηλικία Καναρίνια μικρότερα των έξι μηνών δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και το ίδιο συμβαίνει και με το κελάηδισμά τους.

  • Κακή διατροφή Η τροφή που δίνετε στο καναρίνι σας είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για την καλή του υγεία. Επιλέξτε εμπλουτισμένα μείγματα σπόρων, προσφέρετε επιπλέον σπόρους ανάλογα με την εποχή και φροντίστε το κλουβί του καναρινιού σας να έχει όλα τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής.

  • Ακατάλληλο κλουβί / Κακές συνθήκες διαβίωσης Το κλουβί για το καναρίνι σας πρέπει να είναι ευρύχωρο, ώστε να του επιτρέπει να κινείται ελεύθερα μέσα σε αυτό. Επίσης, σημαντικοί παράγοντες είναι η καθαριότητα του κλουβιού και το σωστό υπόστρωμα που θα μπει στον πάτο του κλουβιού για τις κουτσουλιές και θα εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, μειώνοντας τις πιθανότητες ασθενειών.

  • Είναι άρρωστο Εάν παρατηρήσετε αλλαγή στη συμπεριφορά του καναρινιού σας, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι άρρωστο. Μερικές ενδείξεις ασθένειας είναι: νερουλές κουτσουλιές ή κουτσουλιές διαφορετικού χρώματος, να τρώει λιγότερο, να είναι φουσκωμένο, να κάθεται στον πάτο του κλουβιού, το ράμφος του να μένει ανοιχτό κ.λπ. Στην περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες του καναρινιού σας συμβουλευτείτε άμεσα πτηνίατρο ή κάποιο εξειδικευμένο pet shop.

  • Πτερόρροια Η πτερόρροια είναι η διαδικασία κατά την οποία το καναρίνι αντικαθιστά το φτέρωμά του. Η φυσιολογική πτερόρροια συμβαίνει από το τέλος καλοκαιριού έως το φθινόπωρο και είναι περίοδος κατά την οποία θα βρίσκουμε πολλά φτερά στον πάτο του κλουβιού, κάτι απόλυτα αναμενόμενο. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχήσει είναι όταν το καναρίνι μας χάνει πολλά φτερά τον υπόλοιπο χρόνο, οπότε και μιλάμε για παθολογική πτερόρροια οπότε πρέπει να απευθυνθούμε σε πτηνίατρο ή εξειδικευμένο pet shop.

  • Στρες Και όμως, αφορά και τα αγαπημένα μας καναρίνια! Το στρες στα καναρίνια μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε αλλαγή στο περιβάλλον στο οποίο ζουν. Μερικές καταστάσεις που προκαλούν στρες στα καναρίνια είναι να μεταφέρουμε το κλουβί τους σε νέο χώρο που δεν γνωρίζουν, να δεχθούν επίθεση από άλλο ζώο (π.χ. γάτα, σκύλος, αρπακτικό πουλί) κ.λπ.

Καταλαβαίνουμε ότι ο φτερωτός σας φίλος σημαίνει πολλά για εσάς, γι' αυτό στο Teachers Pet μοιραζόμαστε την εμπειρία μας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που χρειάζεστε προκειμένου να εξασφαλίσετε την υγεία και την ευημερία του κατοικιδίου σας.

9 προβολές

TEACHERS PET

Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων

​Διεύθυνση:

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32

Ηλιούπολη 163 45

Τηλέφωνο:

2112130665

E-mail:

teacherspet@hotmail.gr

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τρίτη             9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Τετάρτη         9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Πέμπτη          9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Παρασκευή     9:00 π.μ.–9:00 μ.μ.

Σάββατο         9:00 π.μ.–4:00 μ.μ.

Κυριακή          Κλειστά

  • White Facebook Icon

© 2018 Teachers Pet | Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων